21 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα Βουτύρου


Μια εορταστική συνταγή  για να δημιουργήσετε μαζί με τα παιδιά σας...
Υλικά
Κουλουράκια
  • 500 γρ. βούτυρο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 5-6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αν δεν σας αρέσει η κανέλα και το γαρύφαλλο το αντικαθιστάτε με 2 βανίλιες.

Γλάσο
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 3 Κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και στη συνέχεια τα αυγά ένα ένα. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε με το γάντζο. Ανοίγετε με πλάστη τη ζύμη και κόβετε με χριστουγεννιάτικα κουπάτ τα μπισκότα. Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 15΄.


  • Φτιάχνουμε το γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια για λίγο, προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια χτυπώντας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο.

  • Θέλουμε ένα πυκνό μίγμα, που να στέκεται και να μπορεί όμως εύκολα να βγαίνει από μικρή μύτη κορνέ.

  • Χωρίζουμε το γλάσο σε μπολάκια και χωριστά ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το κάθε χρώμα μέχρι να αποκτήσει το κάθε χρωματιστό γλάσο μας την απόχρωση που επιθυμούμε.

  • Διακοσμούμε τα μπισκότα μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.


Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.