9 Σεπτεμβρίου 2021

Οδηγίες Covid-19 για το σχολικό έτος 2021-22



 Όλα τα νήπια-προνήπια με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, το οποίο θα επιδεικνύεται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), και θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο Νηπιαγωγείο.
    Ειδικά την πρώτη εβδομάδα  το πρώτο τεστ θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την Δευτέρα 13/9/21 ώστε στον Αγιασμό όλα τα παιδιά να προσέλθουν με αρνητικό self-test.

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής)
είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά σε όλα τα τμήματα, τους εκπαιδευτικούς και
το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των νηπιαγωγείων.

Για τα νήπια-προνήπια επισημαίνεται η χρήση μάσκας τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων όσο και στα διαλείμματα.

Tα self test  είναι διαθέσιμα δωρεάν από τα φαρμακεία, σύμφωνα με τις κατά καιρούς ανακοινώσεις του Υπουργείου (Από 8-9-21 διατίθενται 6 self-test ανά παιδί για τις 3 επόμενες εβδομάδες).
   Το αποτέλεσμα του self-test δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr στην οποία θα εισέρχεται ο γονέας με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test. Δείτε οδηγίες  εδώ
 
   Αν το self-test είναι αρνητικό:
Εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Τα παιδιά θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στη Νηπιαγωγό κατά την προσέλευσή τους το πρωί της Τρίτης και της Παρασκευής ή όποτε τους ζητηθεί.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα - δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.(συμπεριλαμβανομένου και του πολυψήφιου κωδικού)

Αν το self-test είναι θετικό:
    Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.
    Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr
    Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, τα παιδιά λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο Νηπιαγωγείο.


 Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19:

· απομακρύνεται από το νηπιαγωγείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.
· επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) ΚΑΙ τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο Νηπιαγωγείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

 Επιπλέον, για τις στενές επαφές:
  • προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα 7 ημερών ως εξής:     
      2 εργαστηριακά τεστ – rapid πέραν των προβλεπομένων
  •  εάν τα παιδιά  κάθονταν δίπλα από το κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ – self (τις ημέρες που δεν κάνουν τα 2 εργαστηριακά).

Όλοι οι ανωτέρω επιβεβαιωτικοί έλεγχοι παρέχονται δωρεάν στα Σταθερά Σημεία Επιβεβαιωτικού Ελέγχου του ΕΟΔΥ

Ένα τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.