2 Ιανουαρίου 2016

Με άρωμα Χριστουγέννων!



Καλώς ορίζοντας τον Δεκέμβρη, αποφασίσαμε πως πρώτη μας δουλειά ήταν να στολίσουμε το δέντρο της τάξης μας! Ένα δέντρο το οποίο θα "κουβαλούσε" στα κλαδιά του τα δικά μας στολίδια! Έτσι ξεκινήσαμε φτιάχνοντας στολίδια από πηλό...






Με σύρμα πίπας- σε χρώματα κόκκινο και άσπρο- φτιάξαμε τα μπαστουνάκια του Άγιου Βασίλη!


Σειρά είχαν τα στολίδια από καραμέλες και σοκολατάκια αλλά και τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη! Και κάπως έτσι φορέσαμε τα απαραίτητα χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ και ξεκινήσαμε να στολίζουμε!!!





Έτοιμο το δέντρο μας!!!


Συζητήσαμε για τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, γνωρίσαμε το Χ των Χριστουγέννων αλλά και το 3 των μάγων με τα δώρα. Στη συνέχεια, αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε και πάλι το εργαστήρι μας και να στολίσουμε την τάξη μας! Με χάρτινα πιατάκια , κομμένα σε 3 τρίγωνα διαφορετικού μεγέθους, κατασκευάσαμε δεντράκια που βάψαμε και στολίσαμε με διάφορα υλικά...





Σχεδιάσαμε τις παλάμες μας, τις κόψαμε και τις κολλήσαμε, φτιάχνοντας ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι , το οποίο και διακόσμησε την πόρτα της τάξης μας! 




 Με χρωματιστά γλωσσοπίεστρα- σε 2 χρώματα της επιλογής των παιδιών- φτιάξαμε τα ημερολόγια μας! Το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να κολλάνε σε μοτίβο χρωμάτων τα γλωσσοπίεστρα πάνω σε ένα χαρτονάκι!




Από το μεγαλύτερο στο μικρότερο! Κόψαμε λωρίδες σε διάφορα μεγέθη και ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη καταλήξαμε στη μικρότερη σχηματίζοντας ένα χριστουγεννιάτικο έλατο! Στη συνέχεια, με τη φαντασία μας ελεύθερη τα στολίσαμε όπως ήθελε ο καθένας...



Με άχρηστα γυάλινα βαζάκια φτιάξαμε  διακοσμητικά κηροπήγια! Αρχικά με πινέλο τα περάσαμε με ατλακόλ...



Στη συνέχεια, τα βουτήξαμε σε αλάτι και ασημόσκονη...




Και τέλος, τα διακοσμήσαμε και έτοιμα τα βαζάκια μας!!!




Οι κάρτες για τις ευχές μας χρειάστηκαν λίγη προσοχή στη σχεδίαση, αλλά πολλή πολλή χρυσόσκονη για το τελικό αποτέλεσμα! Σχεδιάσαμε με πινέλο και κόλλα τον Ρούντολφ και στη συνέχεια τον "λούσαμε" με χρυσόσκονη, την οποία στο τέλος τινάξαμε!






Πλησιάζοντας στα Χριστούγεννα, είχε έρθει πλέον η στιγμή να "λερώσουμε " τα χέρια μας και να φτιάξουμε νόστιμα και μυρωδάτα χριστουγεννιάτικα μπισκότα! Προμηθευτήκαμε από τις -πάντοτε- φιλότιμες μαμάδες τα υλικά και αμέσως στρωθήκαμε στη δουλειά!!!





Έτοιμα τα μπισκοτάκια μας!!!




Τελευταία μέρα πριν αποχαιρετηθούμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων και το πρόγραμμα περιείχε τι άλλο; ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!
Μέσα σε δυο κουβάδες ανακατέψαμε άχνη ζάχαρη και πλαστικοποιημένα γράμματα της φράσης: ¨ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ¨. Οι ομάδες ήταν δυο. Σε κάθε όμάδα ο ένας παίχτης ¨ψάρευε¨ τα γράμματα μέσα από τον κουβά και τα παρέδιδε στον συμπαίκτη του, ο οποίος προσπαθούσε να τα βάλει στη σειρά και να ¨γράψει¨ την παραπάνω φράση! Όποια ομάδα τελείωνε πρώτη κέρδιζε! Το μόνο σίγουρο ήταν ότι διασκεδάσαμε το πόσο πολύ λερωθήκαμε!





Οι δωροσακούλες μας ετοιμάστηκαν και με ένα φιλί, μια αγκαλιά και το πιο ζεστό μας χαμόγελο αποχαιρετίσαμε το 2015!




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! 2016 ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.