21 Ιανουαρίου 2016

Καλώς όρισες Χειμώνα!


Επιστροφή από τις διακοπές των Χριστουγέννων και  ο χειμώνας μας υποδέχτηκε με το πιο "παγωμένο" του χαμόγελο!!!Τι γνωρίζουμε για το χειμώνα;Καταγραφή ιδεών σε ιστόγραμμα.



Ξεκινήσαμε μιλώντας για τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία  του, που δεν ήταν άλλα από το χιόνι, τις χιονονιφάδες και τους χιονάνθρωπους! Σειρά είχε η τάξη μας, η οποία μετά το στολισμό των Χριστουγέννων μας φαινόταν άδεια! Άσπρη χιονονιφάδα με τσάκισμα χαρτιού Α4 από τα παιδιά μαζί με τη δική μου βοήθεια και στη συνέχεια τις έβαψαν με τέμπερες με glitter.







Χιόνι και χιονάνθρωποι πάνε παρέα...με διάφορα υλικά, κόλλα και ψαλίδι τα παιδιά συνέθεσαν χιονισμένα τοπία!





Υποδεχτήκαμε τον Ιανουάριο με το αρχικό του Ι,ι  , μάθαμε τον αριθμό 4 και με τη βοήθεια της Αργυρώς, μιας μικρής χελωνίτσας που δεν μπορεί να αντέξει το κρύο του χειμώνα, αναρωτηθήκαμε τι συμβαίνει στα ζώα αυτά; Έτσι, μιλήσαμε για τη χειμερία νάρκη, βρήκαμε και καταγράψαμε τα ονόματα τους. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε σχετικά αποσπάσματα στο youtube!



Η καφέ αρκούδα με το χειμέριο ύπνο της μονοπώλησε το ενδιαφέρον των παιδιών κι έτσι με μια ομαδική εργασία μιλήσαμε για το πως προετοιμάζεται για τον ερχομό του χειμώνα! Σχεδιάσαμε την αρκούδα και στη συνέχεια κολλήσαμε κομματάκια βελουτέ στο σώμα και το κεφάλι της. 








Τέλος, με τις παλάμες μας φτιάξαμε τη σπηλιά της, όπου και "κοιμάται" κατά τη διάρκεια του χειμώνα.




"Ο,ο, ο ζεστά που θα ντυθώ"...Με το τραγούδι του χειμώνα αναφερθήκαμε στα είδη ένδυσης! Φέραμε στην παρεούλα ότι είχαμε μαζί μας σχετικά με τα είδη ένδυσης του χειμώνα!


Ώρα για παιχνίδι!Δουλειά των παιδιών ήταν να τα κατηγοριοποιήσουν, αφού εκτός από ξεχασιάρα, η κυρία μας είναι και λίγο μπερδεψούρα και τα έμπλεξε καθώς πήγε να τα μοιράσει στα παιδιά. 3 στεφάνια, 3 κατηγορίες (κασκόλ, σκουφιά, γάντια)




Ποιος θα είναι ο πιο γρήγορος; Παιχνίδι ταχύτητας και δεξιοτήτων! Μετά από μια διαδρομή από "βατραχοπηδηματάκια" όποιος κατάφερνε να φορέσει πιο γρήγορα τα γάντια, το σκούφο και το κασκόλ και να γυρίσει στην αφετηρία από την ίδια διαδρομή κέρδιζε!!!





Στολισμός τάξης- συνέχεια...Σκουφάκια και γαντάκια, κομμένα και στολισμένα από τα χεράκια των παιδιών!





Αθλήματα του χειμώνα και οι σκιέρ έχουν την τιμητική τους! Φορέσαμε τα απαραίτητα αξεσουάρ και προσπαθήσαμε να μιμηθούμε τους σκιέρ σε μια απλή διαδρομή ισορροπίας!


Και στη συνέχεια κατασκευάσαμε τους δικούς μας πρωτότυπους σκιέρ από κουκουνάρια!!!







Και ο χειμώνας συνεχίζεται...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.