14 Μαρτίου 2016

Απόκριες στο σχολείο μας!!!




Τσικνοπέμπτη και μπήκαμε σε κλίμα αποκριάτικο! Τι γνωρίζουμε για τις Απόκριες; Ποια ήθη και έθιμα γνωρίζουμε; Ποιές εικόνες έχουμε στο μυαλό μας; Γεμίσαμε τον πίνακα της παρεούλας με αποκριάτικες φωτογραφίες μας και αποφασίσαμε να διασκεδάσουμε!!! 
Αρχικά φτιάξαμε αποκριάτικα καπέλα και γίναμε εξωγηινάκια! Τυλίξαμε σύρμα πίπας σε μολύβια για να έχουν ελικοειδές σχήμα, κολλήσαμε στην άκρη πον πον και στη συνέχεια σε οντουλέ χαρτί και έτοιμοι για χορό!










Το πρώτο και αγαπημένο πράγμα που μας ήρθε στο μυαλό σχετικά με τις Απόκριες ήταν φυσικά ο κλόουν! Έτσι ζωγραφίσαμε, κόψαμε και κολλήσαμε σε χρωματιστά χαρτιά κλόουν για να στολίσουμε τα σχοινιά της τάξης μας!




Ο περσινός μας φίλος Πιμπόγιο-αγαπημένος κλόουν της κυρίας μας!- ξαναέκανε την εμφάνισή του! Ζωγραφίσαμε χάρτινα πιάτα για κεφάλι και σώμα (ένα μικρό και ένα μεγαλο), κόψαμε καπέλο, χέρια και παπούτσια και τα κολλήσαμε σε πλεξούδες από γκοφρέ χαρτί! Το παπιγιόν του, τα κουμπιά στην μπλούζα του και έτοιμος για να στολίσει το δωμάτιο μας!






Απόκριες- καρναβάλι και μάσκες! Διαβάσαμε την υπέροχη ιστορία του Αρλεκίνου και μιλήσαμε για το καρναβάλι στην Ελλάδα καθώς και στην Ιταλία! Είδαμε διάφορες μάσκες στον υπολογιστή και αποφασίσαμε να φτιάξουμε και τη δική μας! Κόψαμε χάρτινα πιάτα τη μέση και ανοίξαμε τρύπες για τα μάτια και τη μύτη...στη συνέχεια τις βάψαμε και με διάφορα υλικά αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη!!!











Κολλήσαμε χρωματιστά ξυλάκια για να μπορούμε να τις κρατάμε και έτοιμες να στολίσουν κι αυτές την τάξη μας!




Ένα εξίσου αγαπημένο έθιμο των παιδιών είναι το πέταγμα του χαρταετού! Μέχρι να μας φέρει ο φίλος μας Νικόλας τον χαρταετό που φτιάχνει με τον πατέρα του να τον δούμε, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τους δικούς μας- προσωπικούς χαρταετούς! Κόψαμε από φελλό εξάγωνο και με την τεχνική του κολάζ το κάθε παιδί δημιούργησε τον δικό του χαρταετό! Κρεμάσαμε πάνω σε σχοινί λωρίδες από γκοφρέ χαρτί και έτοιμοι για πέταγμα!!!









Η σπουδαία μέρα του πάρτι μας είχε φτάσει! Έτσι μασκαρευτήκαμε και ήρθαμε στο νηπιαγωγείο με ευχάριστη διάθεση για παιχνίδι και χορό!




Αρχικά, ο καθένας παρουσίασε τη στολή του...















Παίξαμε πολλά παιχνίδια και χορέψαμε...











Και υποδεχτήκαμε τον αγαπημένο μας κλόουν για άλλη μια χρονιά, ο οποίος μας χάρισε αμέτρητες στιγμές γέλιου!!! Σε ευχαριστούμε κλόουν!!!







Στο τέλος, μετά από μια μέρα γεμάτη παιχνίδια, φαγητό και χορό φορέσαμε τις μάσκες μας και ευχηθήκαμε Καλές Απόκριες! 











Και του χρόνου, λοιπόν!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.