29 Μαΐου 2016

Με ανοιξιάτικη διάθεση!




Καλωσορίζοντας την Άνοιξη, καταγράψαμε τις ιδέες μας- σχετικά με το τι μας φέρνει στο μυαλό η λέξη Άνοιξη- στα πέταλα ενός λουλουδιού! Τα λουλούδια, οι πεταλούδες και οι μέλισσες μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας! 
Έτσι αλλάζοντας και εποχή, αποφασίσαμε να αλλάξουμε και το στολισμό της τάξης μας!
Λουλούδια!!! Χαρακτηριστικό στοιχείο της Άνοιξης! Μιλήσαμε γι' αυτά, τα μυρίσαμε και μεταφερθήκαμε στη χώρα των γιγάντιων λουλουδιών!
Αρχικά βάψαμε μεγάλα χάρτινα πιάτα με όποιο χρώμα επιθυμούσαμε...




Στη συνέχεια κόψαμε πέταλα απο χρωματιστά χαρτόνια και τα κολλήσαμε γύρω γύρω από το πιάτο...






Προσθέσαμε κοτσάνι και φύλλο από χαρτόνι οντουλέ και έτοιμα τα γιγάντια λουλούδια μας!!!




Η συνέχεια της ενασχόλησης μας με τη συγκεκριμένη εποχή δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική! Τα παιδιά παράλληλα με τα λουλούδια μιλούν συχνά για τις πεταλούδες- από τα πιο αγαπημένα έντομα των παιδιών!!! Παρακολουθήσαμε στο διαδίκτυο βίντεο σχετικά με τον κύκλο ζωής της πεταλούδας και τα στάδια μεταμόρφωσης της και διαβάσαμε ένα υπέροχο βιβλίο που περιείχε τρισδιάστατες πεταλούδες!







Στη συνέχεια ζητήθηκε από τα παιδιά σε μια κόλλα Α4 να ζωγραφίσουν με μαρκαδόρους τα 4 στάδια μεταμόρφωσης της πεταλούδας!





Και τέλος, κατασκευάσαμε πεταλούδες από φίλτρα καφέ για φτερά- τα οποία ζωγραφίσαμε με νερομπογιές και κολλήσαμε γλωσσοπίεστρα για σώμα!









Το αμείωτο ενδιαφέρον των παιδιών για τα έντομα μας οδήγησε στην παράταση της ενασχόλησης μας με αυτά! Σειρά είχε η μέλισσα- το πιο εργατικό έντομο του ζωικού βασιλείου!
Παρακολουθήσαμε ξανά στο διαδίκτυο διάφορα βίντεο για το μαγικό κόσμο των μελισσών! Μάθαμε για τις αρμοδιότητες τους μέσα στην κυψέλη καθώς και για το ρόλο της βασίλισσας!





Επίσης , γνωρίσαμε το Μ, μ της μέλισσας και παίξαμε διάφορα λεκτικά παιχνίδια με αυτό!
Στη συνέχεια, κατασκευάσαμε μελισσούλες με ρολά από χαρτί υγείας! Αρχικά, βάψαμε το χαρτί με κίτρινες και μαύρες ρίγες για το σώμα της!






Έπειτα κόψαμε και ζωγραφίσαμε το κεφάλι της κολλώντας μαύρο σύρμα πίπας για κεραίες! Επίσης κόψαμε τα φτερά της από γκρι χαρτόνι...






Και έτοιμες και οι μελισσούλες μας να πάνε να μαζέψουν το νέκταρ από τα λουλούδια μας!!!






Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και την κάρτα μας για τη γιορτή της μητέρας, που φέτος έπεφτε μέσα στις διακοπές του Πάσχα! Η επιθυμία όμως των μικρών μας ζουζουνιών να φτιάξουν "κάτι", όπως χαρακτηριστικά είπαν, δεν έμεινε ανεκπλήρωτη!
Θέλησαν λοιπόν, να φτιάξουν μια κάρτα που θα είχε " όλο καρδιές"! Κι έτσι και έγινε...κόψαμε καρδιές και τις κολλήσαμε στο εξωτερικό της κάρτας!




Στο εσωτερικό τμήμα της κάρτας έγραψαν ποιο λουλούδι τους θυμίζει η μανούλα τους και έτοιμη!!!!




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.