23 Απριλίου 2016

Καλό Πάσχα!



Τι σημαίνει για τα παιδιά η λέξη Πάσχα; Τι γιορτάζουμε το Πάσχα; Δύο ερωτήσεις που έγιναν αφορμή για μια μεγάλη συζήτηση ανίχνευσης γνώσεων! Εκτός από τα δώρα της νονάς και τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά, τελικά καταφέραμε να φτάσουμε στο ζητούμενο! Οι ιδέες μας έγιναν ζωγραφιές και ως αποτέλεσμα είχαμε ένα ομαδικό κολάζ που στόλισε την πόρτα της τάξης μας!




Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε στον υπολογιστή τα Πάθη του Χριστού από την Ανάσταση του Λαζάρου εως την Ανάστασή Του και βάλαμε σε χρονική ακολουθία τα γεγονότα!




Ήρθε η ώρα να στολίσουμε την τάξη μας!!! Αρχικά, κόψαμε μεγάλα χρωματιστά αυγά από χαρτόνι...







Με άσπρη δαχτυλομπογιά βάψαμε την παλάμη μας...





Και με το αποτύπωμα μας σχεδιάσαμε λαγουδάκια ή κοτούλες που διακόσμησαν τα σχοινιά της τάξης μας!!!









Πασχαλινό έθιμο- το βάψιμο αυγών! Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το πιο χαρακτηριστικό ίσως έθιμο του Πάσχα! Φέραμε βρασμένα αυγά και τα ζωγραφίσαμε πουά με τη βοήθεια των λαδοπαστέλ!



Στη συνέχεια με ένα κουτάλι τα βουτήξαμε σε μια κατσαρόλα με κόκκινη βαφή και έτοιμα τα αυγουλάκια μας!!!





Αφήσαμε τα αυγά να στεγνώσουν για να τα βάλουμε στα καλαθάκια μας και είπαμε να μάθουμε τη φωνούλα Λ,λ και να παίξουμε με τα αυγά παζλ! Κόψαμε αυγά από διάφορα σχέδια χαρτονιών και έπειτα αφού τα μπερδέψαμε, προσπαθήσαμε να τα ενώσουμε ξανά !



Πασχαλινές κατασκευές- η αγαπημένη ενασχόληση της τάξης μας!!! Σκεπτόμενοι πως λαμπάδες θα μας φέρουν οι νονές- νονοί μας αποφασίσαμε να φτιάξουμε φαναράκια! 
Το μόνο που χρειαστήκαμε ήταν άδεια γυάλινα βαζάκια και ειδικές μπογιές για γυαλί για να τα ζωγραφίσουμε!





Χρησιμοποιήσαμε σύρμα πίπας για να μπορούμε να τα κρατάμε, κολλήσαμε πεταλουδίτσες, κοτοπουλάκια και πασχαλίτσες για να ομορφύνουν και έτοιμα τα φαναράκια μας για την Ανάσταση!!!



Στη συνέχεια, θέλοντας να γράψουμε τις πασχαλινές ευχές μας φτιάξαμε τις κάρτες μας! Κόψαμε τα λαγουδάκια και τα χεράκια τους και ευχηθήκαμε Καλό Πάσχα!





Τέλος, φτιάξαμε τα πασχαλινά μας καλαθάκια! Κόψαμε τα αυτιά και τη μουσούδα του λαγού μας, τα κολλήσαμε σε ένα χρωματιστό ποτήρι και βάλαμε μέσα τις λιχουδιές μας!






Αγκαλιαστήκαμε, είπαμε τις ευχές μας και... έτοιμοι να περάσουμε υπέροχα στις διακοπές μας!!!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.