29 Σεπτεμβρίου 2016

Έτοιμοι για νέες περιπέτειες!!!



Μια νέα σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε για όλους μας- γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς! Ένα ταξίδι γεμάτο θετική διάθεση, φιλοδοξίες αλλά και ανησυχίες για το πως θα εξελιχθεί... Έτσι κι εμείς συνεπιβάτες στην πορεία προς το "άγνωστο" αποφασίσαμε να γνωριστούμε μεταξύ μας! Μα πως αλλιώς; Πάντα μέσα από το παιχνίδι!!!











Τα διάφορα παιχνίδια γνωριμίας, εμπιστοσύνης και επικοινωνίας μας έφεραν ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία της ομάδας μας! Αναρωτηθήκαμε τι είναι πιο σημαντικό να υπάρχει μέσα σε μια ομάδα...ποιο είναι αυτό το "μαγικό" μυστικό που θα μας ενώσει; Η απάντηση ήταν ομόφωνη : ¨Η αγάπη!¨
Έτσι χωρίσαμε τις καρδιές μας στη μέση, γίναμε ζευγάρια και τις ενώσαμε ξανά χαρίζοντας στο ζευγάρι μας μια ζωγραφιά! 








Προσθέτοντας μερικές πινελιές με χρώματα αλλά και αρκετή χρυσόσκονη... "το κάναμε πιο όμορφο"!!!




Μια ομάδα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κανόνες! Αναγκαίο καλό λοιπόν, για τη σύσταση της δικής μας ομάδας ήταν να θεσπιστούν κανόνες και να υπογραφούν, δημιουργώντας έτσι το συμβόλαιο της τάξης μας...






Κι επειδή κάθε αρχή και δύσκολη...ο κύριος ρολογάς μας επισκέφθηκε και αποφάσισε να μείνει μαζί μας για να μας υπενθυμίζει κάθε στιγμή τι ώρα είναι!!!






Η φαντασία και η δημιουργικότητα των μικρών μας φίλων δε σταμάτησε όμως εκεί...στην παρέα μας ήρθε  για να μείνει κι ένας αυτοσχέδιος κύριος ρολογάς!!!





Ας γνωρίσουμε και το όνομά μας! Ποιο είναι το αρχικό γράμμα του ονόματος μας και τι είναι αυτές οι μαγικές καρτέλες; Αφού πήραμε όλοι από μια καρτέλα, τις βάψαμε με όποια χρώματα θέλαμε με δαχτυλομπογιές και περιμέναμε να στεγνώσουν! 







Μόλις έγινε αυτό, οι μαγικές καρτέλες μας εμφάνισαν το αρχικό γράμμα από το όνομά μας και στόλισαν τον πίνακα της παρεούλας μας!!!




Τέλος, συζητώντας συνεχώς περί αγάπης και σεβασμού σε μια ομάδα, καταγράψαμε σε μια μεγάλη καρδιά τις απόψεις μας και αποφασίσαμε πως αυτό θέλουμε να είναι και το σύμβολο της ομάδας μας! Σχεδιάσαμε και κόψαμε τις παλάμες μας και τις κολλήσαμε γύρω από την κόκκινη καρδιά...




Με το χέρι στην καρδιά γίναμε όλοι μια ομάδα και το όνομα αυτής... "Σούπερ ντούπερ καρδιά"!!!




Η "σούπερ ντούπερ καρδιά" είναι πλέον έτοιμη για νέες περιπέτειες!!!

Καλό ταξίδι μας λοιπόν...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.