7 Οκτωβρίου 2016

" Τα σχολειά ανοίχτε,περίσσια να΄ρχεται ο κυρ Ήλιος διαφεντευτής.." (Κωστής Παλαμάς).








Καινούργια σχολική χρονιά, καινούργια όνειρα, καινούργια ομάδα, νέος πλούτος δυνατοτήτων, νέοι στόχοι, νέοι σχεδιασμοί. Αυτό που δεν αλλάζει, είναι η επιθυμία όλων μας, να περάσουμε όμορφα, δημιουργικά και με πολύ παιχνίδι τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε!

Σας καλωσορίζουμε στην ξενάγηση των πρώτων ημερών μας στη νέα μας τάξη!





Οι πρώτες μέρες κυλούν με πολύ ελεύθερο παιχνίδι στις γωνιές της τάξης, με παιχνίδια γνωριμίας, με έκφραση των προσδοκιών των παιδιών σχετικά με το τι περιμένουν να κάνουμε στο σχολείο μας


  Φανταστήκαμε την τάξη μας σαν έναν πλανήτη, το πλανήτη "Ν"(ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ). Εμείς υποθέσαμε ότι είμαστε οι "ανήσυχοι εξερευνητές  του Χρόνου" .Μπήκαμε λοιπόν στην τρομερή ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ και ταξιδεύοντας στου χρόνου τα γυρίσματα φτάσαμε στον παράξενο πλανήτη "Ν". Εκεί μας περίμενε ο εξωγήινος "ΓΙΟΥΧΟΥ" (η κυρά δασκάλα δηλαδή!). Προσπάθησε να μάθει ποιοι είμαστε και τι ζητάμε. Επειδή δε καταλάβαινε τη γλώσσα μας, με παντομίμα, μας ζήτησε να ζωγραφίσουμε σε χαρτάκια τις προσδοκίες και τις ιδέες μας για το τι νομίζουμε ότι θα βρούμε και θα κάνουμε στον πλανήτη "Ν".

    Στη συνέχεια μας υπέδειξε να τα ρίξουμε μέσα στη χρονοκάψουλα των αναμνήσεων με την προτροπή να τα ανοίξουμε και πάλι τη τελευταία μέρα παραμονής μας στον πλανήτη "Ν" για να δούμε, αν τελικά, αυτά που πιστεύαμε ότι θα ζήσουμε σε αυτόν τον πλανήτη, τα ζήσαμε! Η χρονοκάψουλα γέμισε με ιδέες και έκλεισε καλά. Ο εξωγήινος ΓΙΟΥΧΟΥ μας αποχαιρέτισε λέγοντας μας ότι ο πλανήτης Ν είναι πραγματικά ένας πλανήτης γεμάτος εκπλήξεις, αφού, όπως μας αποκάλυψε, θα δούμε πολλούς παράξενους "φίλους" να μας επισκέπτονται τις επόμενες μέρες!







η χρονοκάψουλα των αναμνήσεων μας.! 





Στο τέλος της πρώτης μέρας ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας από όλα όσα παίξαμε στην τάξη!









Τις επόμενες μέρες  άραγε ο πλανήτης "Ν" τι έκπληξη θα έχει για εμάς;;; Ποιους νέους φίλους θα γνωρίσουμε;  






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.