5 Δεκεμβρίου 2015

Στην ΟΔΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ σαν προχωρήσεις, την Παπλωματού θα συναντήσεις!




  Μια άλλη οδός της Αγαποχώρας, σύμφωνα με νέο μήνυμα της Ειρήνης είναι η ΟΔΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Εκεί, στο τέρμα του δρόμου ψηλά στο βουνό βρίσκεται το σπίτι της προ-γιαγιάς της, της ξακουστής Παπλωματούς. Η Ειρήνη, έχει φέρει μαζί της από το αγαπημένο βιβλιο-αγαπόδεντρο της πατρίδας της , την ιστορία της προγιαγιάς της και έτσι, τη βρίσκουμε και τη διαβάζουμε. Ακολουθεί συζήτηση σχετικά με την έννοια της προσφοράς. Τι σημαίνει, «προσφέρω»; Πότε νιώθουν τα παιδιά ότι κάποιος κάτι τους προσφέρει; Ποια επαγγέλματα προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στους άλλους;  Ποιος Άγιος προσφέρει στα παιδιά δώρα, χωρίς αντάλλαγμα, όπως προσέφερε στους φτωχούς η παπλωματού; 
  Καταγράφονται οι απαντήσεις τους και προτείνεται από τα ίδια να «παίξουν» την παπλωματού. (Προτάθηκε και επέκταση της ιστορίας, όπου η παπλωματού συναντιέται με τον Αη –Βασίλη! Υπομονή, θα παίξουμε αυτή την ιστορίας τις επόμενες μέρες!)






  Στη συνέχεια, αποφασίσαμε να φτιάξουμε για την Ειρήνη, το μεγάλο πάπλωμα της αγάπης, για να τη ζεσταίνει τώρα που χειμωνιάζει, αλλά και για να της θυμίζει την αγαπημένη της προγιαγιά! Έτοιμοι να βαδίσουμε εμπράκτως στην οδό προσφοράς!. Στρωθήκαμε στη δουλειά λοιπόν!




  Τέλος η Ειρήνη ζητούσε από την ομάδα, στο μήνυμα της να φτιάξουμε την «Πυραμίδα της προσφοράς» και το «Ημερολόγιο βοήθειας στους συμμαθητές μου» . Κάθε παιδί, έκοψε μια λευκή πυραμίδα, την κόλλησε σε χαρτόνι και……..  κάθε φορά που κάποιος από εμάς θα προσφέρει βοήθεια σε κάποιον στην ομάδα θα βάφει ένα κομμάτι από την πυραμίδα του. Όποιος τελειώσει πρώτος την πυραμίδα του, κερδίζει το «ειδικό κύπελλο της προσφοράς»! 





  Στο ημερολόγιο, το οποίο θα ετοιμαστεί τις επόμενες μέρες,  ο καθένας θα σημειώνει ζωγραφίζοντας, την πράξη προσφοράς που έκανε για κάποιον συμμαθητή του, θα σημειώνεται δίπλα από τη νηπιαγωγό, η περιγραφή της πράξης και η ημερομηνία και θα μένει μέχρι το τέλος της χρονιάς στο συρτάρι του κάθε παιδιού. Αρχίζουμε να βαδίζουμε στην ΟΔΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, με οδηγό την παπλωματού μέχρι να συναντήσουμε τις επόμενες μέρες ….. τον Αη Βασίλη!  Εν αναμονή λοιπόν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.