1 Δεκεμβρίου 2015

Από μια ιστορία στη Ντενεκεδούπολη, με ένα πείσμα, σε έναν αγώνα με τρεις λέξεις : ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο





Στα πλαίσια της προετοιμασίας μας για την αναφορά στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, διαβάσαμε στη τάξη την ιστορία της Ντενεκεδούπολης, της Ευγενίας Φακίνου.


Τη συζητήσαμε και αποφασίσαμε να την δραματοποιήσουμε σε συνεργασία με το Α΄τμήμα του κλασσικού







Συζητήσαμε στη συνέχεια για τις αξίες της αγάπης, της φιλίας και της  καλοσύνης που αναδύονται μέσα από την ιστορία και φτιάξαμε τα 3 περιστέρια με τα αντίστοιχα μηνύματα : της αγάπης, της φιλίας, της καλοσύνης. Σκεφτήκαμε ένα σύνθημα που θα θέλαμε να μεταφέρουν σε όλον τον κόσμο αν μπορούσαν να πετάξουν. Το γράψαμε, και βγήκαμε έξω στην αυλή, να τα κρεμάσουμε στα δέντρα, ελπίζοντας ότι το αεράκι που φυσήξει, θα «ταξιδέψει» τα μηνύματα μας σε όλη τη γη. 
(Εντύπωση μου έκανε το μήνυμα «ΑΓΑΠΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΖΩΗ!!»).






Με αφορμή τα μηνύματα αυτά, και την ιστορία της Ντενεκεδούπολης, μιλήσαμε για κάποια άλλα «μηνύματα-συνθήματα» που είπαν πριν πολλά χρόνια, όχι ντενεκεδάκια, αλλά αληθινά μεγάλα παιδιά που φοιτούσαν στο «Μεγάλο Σχολείο» (όπως είπε χαρακτηριστικά ένα κοριτσάκι). 
Τα παιδιά είδαν φωτογραφικό υλικό από τα γεγονότα της περιόδου και άκουσαν ηχητικά ντοκουμέντα
Η μέρα μας έκλεισε με την ομαδική αφίσα του Πολυτεχνείου και την νέα κάτοικο της Γραμματούπολης, τη Πηνελόπη τη Πολυλογού!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.