9 Απριλίου 2020

Πασχαλινές Γεύσεις






Προτάσεις για βάψιμο αυγών

Εκτός από τον παραδοσιακό τρόπο που βάφουμε τα αυγά, τι θα λέγατε φέτος να πρωτοτυπήσουμε με έξυπνες αλλά συνάμα παιγνιώδεις ιδέες που θα έδιναν μια διαφορετική εικόνα στα αυγά μας;

1) Πασχαλινά αυγά με χρυσόσκονη

Υλικά
Αυγά πολύ καλά βρασμένα
Χρυσόσκονες σε διάφορα χρώματα της επιλογής μας
Μπολάκια
Ατλακολ και πινέλο
Σπρέι χτενίσματος 


Αφού κρυώσουν καλά καλά τα αυγά μας τους περνάμε με το πινέλο μια ελαφριά στρώση ατλακόλ.
 Στη συνέχεια αδειάζουμε σε διαφορετικά μπολάκια τα χρώματα από τις χρυσόσκονες και με τη βοήθεια ενός κουταλιού βουτάμε τα αυγά μέσα στη χρυσόσκονη μέχρι να καλυφθούν.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά πάνω σε μια αυγοθήκη και τέλος τα ψεκάζουμε με λίγο σπρέι χτενίσματος για να σταθεροποιηθεί η χρυσόσκονη.



2)   Πασχαλινά αυγά με ντεκουπάζ

Υλικά
Αυγά πολύ καλά βρασμένα
Χαρτοπετσέτες με σχέδια της επιλογής μας
Πινέλο
Ασπράδι αυγού

Αφού κρυώσουν καλά καλά τα αυγά μας κόβουμε τα σχέδια που θέλουμε να κολλήσουμε από τις χαρτοπετσέτες μας (μόνο από το εξωτερικό τους φύλλο)
Στη συνέχεια τα ακουμπάμε πάνω στο αυγό και με το πινέλο απλώνουμε από πάνω μια στρώση από το ασπράδι του αυγού (όπως ακριβώς θα κάναμε και με την κόλλα). Επαναλαμβάνουμε σε όλα τα σχέδια την ίδια διαδικασία.
Αφού στεγνώσουν καλά μπορούμε με ένα πανάκι να τα γυαλίσουμε πολύ απαλά με λίγο ελαιόλαδο.



Συνταγές για δημιουργική απασχόληση στην κουζίνα για μικρούς και μεγάλους!!!


Πασχαλινά κουλουράκια

320 γρ. βούτυρο
280 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
¼ ποτ. Χυμός πορτοκαλιού
1 φακ. Baking powder
Ξύσμα πορτοκαλιού
960 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ αρχικά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά διαδοχικά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή αλλά εύπλαστη ζύμη.
  Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε με λίγο κρόκο αυγού με το πινέλο μας. 
  Ψήνουμε στους 180ο  με αέρα μέχρι να ροδίσουν!


 
Πασχαλινά τσουρέκια

(Για πιο απαιτητικούς)

80γρ μαγιά
2 κιλά αλεύρι γ.ο.χ.
2 ποτήρια γάλα
600γρ ζάχαρη
5 αυγά
1 μαχλέπι
Μαστίχα Χίου
1 βούτυρο αγελάδος για το ζύμωμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τη μαγιά με 1,5 ποτήρι νερό και λίγο από το αλεύρι μας να φουσκώσει.
Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το μαχλέπι τριμμένο και τη μαστίχα τριμμένη επίσης και ανακατεύουμε αφήνοντας έναν λάκκο στη μέση.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας το γάλα βραστό!
Αφού έχει «γίνει» η μαγιά μας, τη ρίχνουμε μέσα στον λάκκο του μπολ με το αλεύρι και στη συνέχεια ρίχνουμε και το μείγμα με τα αυγά και ζυμώνουμε.
  Λιώνουμε το βούτυρο και βουτάμε τα χέρια μας μέσα στο βούτυρο συνεχώς και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας καλά και την αφήνουμε να φουσκώσει.
  Πλάθουμε τα τσουρέκια μας και αν θέλουμε βάζουμε και κόκκινο αυγό για διακόσμηση. Τα αφήνουμε στα ταψιά να φουσκώσουν.
  Τέλος, πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε με το πινέλο μας με κρόκο αυγού και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
 Ψήνουμε στους 180ο με αέρα μέχρι να ροδίσουν καλά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.