26 Οκτωβρίου 2015

Μιά ομάδα, ένα όνομα...μιά ιστορία!




Εδώ και μέρες τα παιδιά έλεγαν ότι είμαστε όλοι πολύ «σούπερ»!!  Μια σούπερ ομάδα. Μα τι μπορεί να κάνει μια σούπερ ομάδα; Αναρωτηθήκαμε! 
Τα παιδιά εξέφρασαν τις απόψεις τους οι οποίες κατεγράφησαν σε ιστόγραμμα 


Η λέξη «σούπερ» μας έφερε στο μυαλό τους «σούπερ ήρωες». Μιλήσαμε για τους αγαπημένους μας ήρωες. Την επόμενη μέρα, ο καθένας έφερε στη τάξη τον δικό του αγαπημένο ήρωα και τον παρουσίασε στην ομάδα (σε εικόνα, φωτογραφία, αντικείμενο, τσάντα, κούκλα, μπλούζα, κουβερτούλα, μέχρι και καλσόν!! ) 




Συζητήσαμε για τα κυρίαρχα στοιχεία του κάθε ήρωα, αυτά που τον ξεχωρίζουν και για το τι μπορούμε να κρατήσουμε από τον καθένα τους για να φτιάξουμε τη σούπερ ομάδα μας. 



Έτσι, από την Μπλούμ των Winx, που έχει φτερά και πετάει, συμφωνήσαμε να κρατήσουμε το πέταγμα του μυαλού (είμαστε οι ιπτάμενες διάνοιες καλέ!!). 
Από τον Σούπερμαν κρατήσαμε το σχήμα του διαμαντιού που έχει το σήμα του, από τον Σπαϊντερμαν, τα βοηθητικά του χέρια (χωρίς ιστούς αράχνης φυσικά!).  
Από τον Κάπταιν Αμέρικα, κρατάμε την προστασία που δίνει η ασπίδα του, από τη Ντόρα την εξερευνήτρια, κρατάμε τη διάθεση της να βοηθά τους άλλους, από την Έλσα (frozen) κρατάμε τη προσπάθεια να παγώνουμε – σταματάμε μια συμπεριφορά και να σκεφτόμαστε τι κάνουμε, από το μικρό Πόνυ κρατάμε τη «μαγευτική του γλύκα», όπως είπαν τα παιδιά και από το Μικρό Πρίγκιπα, κρατάμε το νοιάξιμο και τη 
καλοσύνη του.
Στη συνέχεια ψάξαμε να βρούμε το όνομα της ομάδας και ύστερα από ψηφοφορία (πρώτες μας εκλογες) καταλήξαμε στο όνομα «ΣΟΥΠΕΡ ΑΓΑΠΟ-ΟΜΑΔΑ!) (πληθωρικό όνομα, να το χαιρόμαστε!) 




Φτιάξαμε και το καταστατικό με τις υποσχέσεις μας 






και καταλήξαμε στο σύμβολο της ομάδας μας! 







Τις επόμενες μέρες θα φτιάξουμε τον ύμνο μας και τη σημαία μας ! 
Εν αναμονή 
λοιπόν!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.