30 Νοεμβρίου 2015

Οδός Δημοκρατίας: Διασταύρωση με τις οδούς Σεβασμού και Συνεργασίας




Η Ειρήνη την προηγούμενη εβδομάδα, μας ενημέρωσε μέσω μηνύματος για μια ακόμη οδό στην πατρίδα της την Αγαποχώρα. Την οδό ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, εκεί,  που είναι το σπίτι της αντι-Δημάρχου της Αγαποχώρας, της  Σύζης της Συζήτησης!  Μας εξηγούσε ότι, στην πατρίδα της όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από όλους τους κατοίκους , μέσα από συζήτηση και κατάθεση απόψεων. Στην ίδια οδό μένει και η κυρά Δημοκρατία.  Μας ανέφερε ότι κάποτε, η κυρά Δημοκρατία είχε  κινδυνέψει από τη Ρία τη Δικτατορία,, η οποία …….αλλά, γιατί να μας κουράζει με την εξιστόρηση των γεγονότων;; Μας έχει αφήσει το βιβλίο με την ιστορία αυτή στην τάξη κρυμμένο!.
Βρήκαμε το βιβλίο «Η ΚΥΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και αφού το διαβάσαμε, συζητήσαμε πάνω στις έννοιες της «απαγόρευσης» της δημοκρατίας , της δικτατορίας, όπως τις αντιλαμβάνονταν τα παιδιά. 






Ακολούθησε δραματοποίηση της ιστορίας.  








Τα παιδιά σκέφτηκαν να κλείσουν στη φυλακή τη Ρια τη Δικτατορία  



Άλλη μια οδός και άλλο ένα κομμάτι από το παζλ της ΑΓΑΠΟΧΩΡΑΣ  έμεινε στην ομάδα μας για επεξεργασία…




Και μια νέα κάτοικος ετοιμάζεται να πάει στην Γραμματούπολη:  η Δούκισα Δουκριτία (από το Δ της Δημοκρατίας) παίρνοντας μαζί της  , μερικά πράγματα που αρχίζουν από Δ..





Η ημέρα έκλεισε με τη ζωγραφιά ενός κοριτσιού , η οποία αφορούσε τις «δράσεις’ που θα έκανε αν ήταν η κυρία Δημοκρατία…





Α!! Και με μια έκπληξη από την Ειρήνη! 
Μας άφησε το πιγκουινάκι της κυρίας Σύζης της Συζήτησης, για να ρυθμίζεται η σειρά με την οποία μιλάμε. Όποιος θέλει να μιλήσει, παίρνει το πιγκουινάκι- η σούπερ Αγαπο-ομάδα το ονόμασε Σεβαστούλη, και παίρνει έτσι το λόγο, ενώ οι υπόλοιποι τον ακούν προσεκτικά και περιμένουν τη σειρά τους για να μιλήσουν!


Ο Σεβαστούλης «παγώνει»  τη τάση μας  να γινόμαστε «πεταχτήρια» όπως λένε και τα παιδιά!  Την καρδιά μας όμως….   δε τη παγώνει τίποτε…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.