16 Νοεμβρίου 2016

Της Ριας της Δικτατοριας τα καμωματα στο ΕΙΡΗΝΟΣΧΟΛΕΙΟ δεν περνούν!




Σε ένα μήνυμα της, η Ειρήνη - που όπως έχουμε πει έχει κρυφτεί στην τάξη μας και επικοινωνεί΄μαζί μας με γραπτό τρόπο- μας μίλησε για την αδελφή της τη κυρά Δημοκρατία. Είναι μια από τις πολλές αδελφές της, η οποία, όπως και η ίδια, έχει ταλαιπωρηθεί από "κάποια" που την αντιπαθούσε. Μας έλεγε στο σημείωμα της ότι, ολόκληρη η ιστορία και η περιπέτεια της κυρά Δημοκρατίας είναι γραμμένη στο "άλμπουμ- βιβλίο της", το οποίο το έχει πάντα μαζί της και μας το έχει αφήσει πίσω από τη βιβλιοθήκη για να το διαβάσουμε.
Έτσι διαβάσαμε το βιβλίο της Κατερίνας Αρμενάκου με τίτλο "Η ΚΥΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".



Μετά την ανάγνωση της ιστορίας ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το πως είναι η ζωή σε μια πόλη όταν υπάρχει Δημοκρατία και τι αλλάζει όταν έχουμε Δικτατορία. Προσπαθήσαμε να σκιαγραφήσουμε το "προφίλ" των δυο εννοιών- χαρακτήρων της ιστορίας.






Στη συνέχεια δραματοποιήσαμε την ιστορία και μετά το θεατρικό δρώμενο συζητήσαμε για τα συναισθήματα μας και τους προβληματισμούς μας γύρω από τα "παθήματα" της κυράς Δημοκρατίας.


Η Ρία η Δικτατορία άρχισε τις απαγορεύσεις: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΤΑ ΓΕΛΙΑ, ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, Η ΧΑΡΑ


οι κάτοικοι στο χωριό της κυρά Δημοκρατίας υποκύπτουν λυπημένοι στις διαταγές και απαγορεύσεις της...



..η Ρία φυλακίζει τη Δημοκρατία.....


σκηνές από τη δραματοποίηση...



 ....την ώρα που κοιμόταν η κυρα Δημοκρατία, φρουροί της Ρίας της Δικτατορίας πήγαν κρυφά να τη συλλάβουν..





και τελικά την φυλάκισαν....











τέλος καλό όλα καλά... η κυρά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι και πάλι ελεύθερη...



  Tις επόμενες μέρες η γνωριμία μας με τα καλά της κυρά Δημοκρατίας θα συνεχιστεί... Από ότι μάθαμε από την Ειρήνη μέσα από σχετικό της μήνυμα, σε μια άλλη, μακρινή πόλη, όπου δε ζουν άνθρωποι, αλλά ντενεκεδάκια και τη λένε, πως αλλιώς, ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ. κάποιος απαίσιος ντενεκές έκανε τα ίδια με την Ρία τη Δικτατορία. Μείνετε συντονισμένοι με το ΕΙΡΗΝΟΣΧΟΛΕΙΟ ... θα έχουμε νεώτερα σύντομα... Γιατί, στο ΕΙΡΗΝΟΣΧΟΛΕΙΟ  της Ρίας τα καμώματα τα τρώνε τα μαύρα χώματα! Έξω η ΡΙΑ από το ΕΙΡΗΝΟΣΧΟΛΕΙΟ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.