12 Οκτωβρίου 2016

Δραστηριότητες των πρώτων ημερών: Στον πλανήτη "Ν" !





Από τις πρώτες μέρες ξεκινά η εξερεύνηση του πλανήτη "Ν". Ψάχνουμε να βρούμε τα παιχνίδια, τα υλικά, να παίξουμε με αυτά και έτσι να γνωριστούμε μεταξύ μας καλύτερα! 

Να μερικές από τις δράσεις μας κατά την ώρα του ελεύθερου παιχνιδιού!







  Σε μια από τις "εξερευνήσεις" μας συναντούμε τους δύο πρώτους "κατοίκους" του πλανήτη "Ν" : "Τον Πινόκιο και τη Σκεφτούλα.

 Γινόμαστε αμέσως φίλοι και μας εξηγούν ότι θα μας βοηθήσουν να μάθουμε καλύτερα τον πλανήτη-τάξη μας. Μαζί τους θα γνωρίσουμε τις γωνιές της τάξης και τις λειτουργίες τους, και το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων μας. Για να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε την εναλλαγή και τη μετάβαση από τη μια χρονική περίοδο στην άλλη, οι δυο φίλοι μας ετοίμασαν μια βοήθεια-έκπληξη: Ένα πρωινό, μας περίμενε στην παρεούλα ο κύριος Ρολογάς. Ο χάρτινος άνθρωπος- ρολόι που θα μας δείχνει τι θα κάνουμε κάθε φορά! 







  Όμως τις επόμενες μέρες  στον πλανήτη "Ν" ανακαλύψαμε και κάποιες "ενοχλητικές" παρουσίες! Αυτές που κάνουν ανάστατο τον τόπο και από ό,τι μάθαμε ανταγωνίζονται με κάποιες καλές παρουσίες στον πλανήτη για το ποιος θα μείνει τελικά. Καλά καταλάβατε! Εντοπίσαμε στον πλανήτη "Ν" τη μαγισούλα Τρελόγκα-Ζαβολίτσα-Ανακατωσούρα, πού όλα τα ανακατεύει και δεν της αρέσει η τακτοποίηση και η τάξη, μάλιστα δε, θέλει να μας κάνει να της μοιάσουμε!Εντοπίσαμε το ξωτικό Σία -Αταξία, βοηθό της Τρελόγκας Ζαβολίτσας, αλλά και τον τρομερό Ψαλιδάρα-Διακοπτόπουλο, που διακόπτει κάθε φορά όποιον μιλάει και επιθυμεί και εκείνος να μας κάνει σαν και αυτόν: να διακόπτουμε τον συνομιλητή μας!


  Στη γειτονιά των καλών παρουσιών αντίθετα, συναντήσαμε την κυρία Ησυχία και την κυρία Ηρεμία, τον κύριο Φαναρόπουλο, το φανάρι που θα βοηθά στη συζήτηση, ώστε να "μη τρακάρουν οι φωνές μας, να μιλάμε με σειρά, αφού έχουμε σηκώσει το χέρι μας, τον Διαφωνίξ και τον Συμφωνίξ, που μας βοηθούν να καταλάβουμε ποιος συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί μας. 

  Συναντήσαμε ακόμα τον  Καλοφωνίξ, με το φωνόμετρο του, που μας βοηθά να ρυθμίζουμε την ένταση της φωνής μας, αλλά και την νεράιδα Ευγένεια, που μας έφερε ως δώρο το "βάζο με τα γλυκά λογάκια" για να μιλάμε όμορφα και ευγενικά.
















  Συζητήσαμε ακόμα τι νομίζουμε ότι μπορούμε να φέρνουμε στη τσάντα μας κάθε μέρα που θα ερχόμαστε στον πλανήτη "Ν". Έτσι, φτιάξαμε την μεγάλη φανταστική τσάντα της τάξης μας, όπου, ανάμεσα στα φαγητά, παγουρίνα,  πετσετάκια, μαντηλάκια κ.α , εμείς αποφασίσαμε να βάζουμε και να φέρνουμε κάθε μέρα το κέφι μας, το χαμόγελο μας, την αγάπη μας, τον φιλικό μας εαυτό, την όρεξη για παιχνίδια, τις ιδέες μας που "τσιρίζουν" σαν υστερικές, όπως είπε ο Κ, αφήνοντας έξω, τα κλάματα, την γκρίνια, την τεμπελιά.








  Τις επόμενες μέρες, όπως μας υποσχέθηκε ο Πινόκιο, θα γνωρίσουμε τις δύο "γωνιές της σοφίας" του πλανήτη "Ν", εκεί δηλαδή, που το μυαλό μας, μέσα από παιχνίδι, θα γίνεται πιο "σοφό"!  Έχουμε αγωνία να δούμε ποιες είναι αυτές! Εσάς, πάει πουθενά το μυαλό σας;















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.