24 Οκτωβρίου 2016

Τρώω σωστά, ζω υγιεινά!



3 Οκτωβρίου- Παγκόσμια μέρα σχολικού αθλητισμού, μια ηλιόλουστη μέρα ιδανική για αθλητικές δραστηριότητες στην αυλή μας!








Ο ενθουσιασμός μας για αθλοπαιδιές οδήγησε σε μια γενικότερη συζήτηση για τη συμβολή της σωματικής άσκησης στην υγεία μας! ¨Νους υγιής εν σώματι υγιεί¨ σύμφωνα με το αρχαίο ρητό! 
Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε για να είμαστε υγιείς;  Μα φυσικά να τρώμε σωστά! 
Υγιεινή διατροφή λοιπόν  με φθινοπωρινά φρούτα... Αρχικά τα δοκιμάσαμε  και στη συνέχεια παίξαμε ένα παιχνίδι αισθητηριακό, ένα παιχνίδι γεύσης!






Και ψηφίσαμε το αγαπημένο μας φρούτο...








Ώρα για δεκατιανό! Φέραμε όλοι φρούτα και αφού τα κόψαμε σε μεγάλα κομμάτια φτιάξαμε και φάγαμε τα αγαπημένα μας φρουτοσουβλάκια...








Με διαφημιστικά φυλλάδια από σούπερ μάρκετ και αφού πρώτα συζητήσαμε για τις ομάδες τροφίμων και τη σπουδαιότητα της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής, κόψαμε και κολλήσαμε μέσα σε πλαστικά πιάτα μόνο τις υγιεινές τροφές!








Έτοιμο το πιάτο της υγιεινής διατροφής! Καλή μας όρεξη!






Ο Σοκολάκης και η Ζαχαρούλα καθώς και η Δόνα η Τερηδόνα, μας μίλησαν για το πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε τα δόντια μας και μας γνώρισαν τον οδοντίατρο! Στοματική υγιεινή λοιπόν, βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της υγείας μας!
Θεατρικό παιχνίδι : Ο οδοντίατρος και ο ασθενής του! Ας τον εξετάσουμε!








Τι συμβουλές μας έδωσε ο οδοντίατρος; Μα τι άλλο; Να πλένουμε τα δόντια μας κάθε πρωί και κάθε βράδυ! Μόνο έτσι θα έχουμε χαρούμενα δοντάκια!
Αλλά και αντίστροφα, τι χρειάζεται ένα χαρούμενο δοντάκι; Η απάντηση ήταν μια : "Μια οδοντόκρεμα και μια οδοντόβουρτσα"! Ας το φτιάξουμε λοιπόν...









Συνοψίζοντας, δώσαμε όλοι την υπόσχεση να φροντίζουμε και να αγαπάμε τα δόντια μας καθώς η υγεία μας είναι πάνω απ' όλα!!!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.