17 Οκτωβρίου 2016

Μάγισσα μάγισσα, τι γυρεύεις: Η Γραμματοφουφήχτρα και η αρπαγή των αρχικών γραμμάτων των ονομάτων μας.





  Μετά την πρώτη επαφή των παιδιών με το όνομα τους, μέσα από τις καρτέλες της τάξης, ακολούθησαν πολλά παιχνίδια εμπέδωσης της ικανότητας αναγνώρισης τόσο του ονόματος όσο και του αρχικού τους  γράμματος.  Ένα από αυτά ήταν η δραματοποιημένη ιστορία της μάγισσας Γραμματοφουφήχτρας!

Στον πλανήτη "Ν", κατέφθασε μια μέρα με την περίεργη ηλεκτρική της σκούπα η παράξενη μάγισσα Γραμματοφουφήχτρα ( η νηπιαγωγός σε ρόλο).
  Ο Πινόκιο μας ενημέρωσε ότι αυτή η μάγισσα δεν είναι κακιά, απλά της αρέσει να παίρνει χωρίς να ρωτάει. Μας διηγήθηκε την περιπέτεια των γραμμάτων στην Γραμματοχώρα. Ένα βράδυ, η μάγισσα αυτή, ενώ κοιμόντουσαν ήσυχα, πέταξε πάνω από τη Γραμματοχώρα και τα ρούφηξε με την ειδική της σκούπα. Θα έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμό καλύτερης στολής που διοργάνωνε η Παγκόσμια Ένωση Μαγισσών και ήθελε να πάρει τα γράμματα, που έχουν ωραία και ποικιλόμορφα σχήματα για να τα ράψει πάνω στη κάπα της ως εντυπωσιακά στολίδια! Τα παιδιά κρατώντας σε χαρτάκι το αρχικό γράμμα του ονόματος τους πήραν το ρόλο των κατοίκων της Γραμματοχώρας, οι οποίοι, όταν συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί, πήγαν στη σπηλιά της μάγισσας να την πείσουν να τους δώσει πίσω το γραμματοσχήμα τους! Η μάγισσα δέχτηκε με τον όρο να της φτιάξουν σε πατρόν ένα φόρεμα που να έχει πάνω τα γράμματα όλα, ώστε να μπορεί να τα κεντήσει από πάνω και να φτιάξει την κάπα που επιθυμεί.











Μάλιστα, σκεφτήκαμε να της φτιάξουμε και ειδικά καδράκια με το αρχικό μας γράμμα σαν ανθρωπάκι! Και η μάγισσα, μας άφησε στην ησυχία μας.... ή τουλάχιστον, έτσι πιστέψαμε..

Γιατί.....τις επόμενες μέρες μάθαμε από τον Πινόκιο, ότι στο κήπο του κάστρου της μάγισσας, υπήρχαν και τρία άλλα γραμματολαίμαργα πλάσματα: ο περιβόητος Γραμματοφάγος, η τεράστια Γραμματοκάμπια και η πονηρή Γραμματο-αράχνη... Άραγε, θα καταφέρουμε να σώσουμε τα ονόματα και τα αρχικά μας γράμματα από τις λαίμαργες διαθέσεις τους;  
Το θεατρικό παιχνίδι των επόμενων ημερών θα  λύσει τις απορίες μας.. 


2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.