12 Νοεμβρίου 2015

Ημέρα Θετικής Ενέργειας! Ασπίδες με τα δυνατά μας σημεία!!





   Μια σούπερ αγαπο-ομάδα απαρτίζεται από «σούπερ» παιδιά! Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει τον καθένα από εμάς «σούπερ-ξεχωριστό»;;  Όπως από τους  αγαπημένους σούπερ ήρωες μας πήραμε τα δυνατά τους σημεία για να φτιάξουμε την ομάδα, το όνομα και το «καταστατικό» της, εμείς, ως ξεχωριστά άτομα, τι μπορούμε να δώσουμε από τα δυνατά μας σημεία στην ομάδα μας για να είναι «πλούσια» και αποτελεσματική;
   Συζητήσαμε στην ολομέλεια , λέγοντας ο καθένας τι πιστεύει για τον εαυτό του, που νομίζει ότι είναι καλός/ καλή και στη συνέχεια, η ομάδα έλεγε για το κάθε παιδί που μιλούσε , ποια νομίζει ότι είναι τα δυνατά του σημεία, τα ωραία στοιχεία πάνω του/της. Έτσι, οι απαντήσεις ποίκιλαν από το «έχει ωραία μάτια,  ωραία παπούτσια , ωραία μαλλιά κλπ στοιχεία εξωτερικής εμφάνισης, μέχρι  και σε πιο εστιασμένες παρατηρήσεις, όπως « έχει φαντασία, έχει καλά εργατικά χέρια, έχει ωραίες ιδέες, έχει ιπτάμενο μυαλό κλπ). Είπαμε ότι αυτά τα δυνατά σημεία αποτελούν την «προσωπική ασπίδα» του καθενός και επιπλέον  μπορούν να ενωθούν τα θετικά σημεία όλων μας για να φτιάξουμε την «ασπίδα της ομάδας» μας.

Στρωθήκαμε στη δουλειά. Το κάθε παιδί, ζωγράφισε σε μια χάρτινη ασπίδα που ήταν χωρισμένη σε τέσσερα τεταρτημόρια,  τα δυνατά του σημεία. 



Στη συνέχεια σχηματίσαμε με υφάσματα στο πάτωμα το «ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ», όπου μέσα εκεί τοποθέτησε ο καθένας την δική του ασπίδα (το σπίτι της δύναμης, συμβολίζει το σχολείο μας!) 





Μπήκαμε και εμείς στο «ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ» και ενώσαμε τις ασπίδες με τα δυνατά μας σημεία, τραγουδώντας  το «τραγούδι της δύναμης»




Τέλος σε συζήτηση στην ολομέλεια, ο καθένας από εμάς αποφάσισε  ποιο θετικό –δυνατό του σημείο θα ήθελε να «προσφέρει» στην ομάδα, έτσι ώστε με όλα αυτά, να φτιάξουμε την ασπίδα της ομάδας.  Άλλος έβαλε, το γρήγορο τρέξιμο του, άλλος τις ιδέες του, άλλος τα φιλικά του χέρια, άλλος την ήσυχη συμπεριφορά  του, άλλος την αγάπη του κλπ. Και να! Η ασπίδα της ΣΟΥΠΕΡ ΑΓΑΠΟ-ΟΜΑΔΑΣ είναι έτοιμη! 



Αποφασίσαμε στη συνέχεια να θέσουμε τους στόχους της αγαπο-ομάδας, τους οποίους μπορούμε να πετύχουμε ενεργοποιώντας τις προσωπικές αλλά και την ομαδική ασπίδα!  Οι βασικοί στόχοι λοιπόν αφορούν …… το «κούρεμα» των κακών συμπεριφορών μας!! Πιο συγκεκριμένα, προτάθηκαν:  η ανάπτυξη σεβασμού, η καλλιέργεια της αγάπης, η δημιουργία του «Ειρηνοσχολείου» και η ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων 



Στο τέλος,  ο καθένας σκέφτηκε τον προσωπικό στόχο που θα ήθελε  να πετύχει αυτή τη χρονιά, τον σχεδίασε σε χαρτί και τον κολλήσαμε όλοι στο στοχόδεντρο της τάξης μας 




Μας περιμένει πολύ δουλειά λοιπόν!  Θα τα καταφέρουμε άραγε;  
Σκεφτόμαστε θετικά, δρούμε θετικά! 
Καλή επιτυχία στην Σούπερ  Αγαπο-ομάδα!



2 σχόλια:

  1. Είναι υπέροχα όλα αυτά!
    Προτείνω ανάλογες εργασίες και στους γονείς για να θυμηθούμε τις αξίες, τις δυνατότητες και τους στόχους μας! :-)
    (συγχαρητήρια στην ομάδα του σχολείου, είστε εξαιρετικοί και σας ευχαριστούμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε για τα θετικά σας σχόλια΄! Όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο. Ευχαριστούμε για την πρόταση σας σχετικά με ανάλογες εργασίες (και) με τους γονείς, όλες οι ιδέες είναι καλοδεχούμενες και συνεκτιμώνται. Να είστε καλά.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.