27 Νοεμβρίου 2015

Ειρήνη ειρήνη είσαι εδώ; Την οδό αγάπης που θα βρω; Για την αγαποχώρα απο δω;






Σήμερα η Ειρήνη στο μήνυμα της μας έβαλε τρεις δοκιμασίες: 
α) Να σκεφτούμε τι είναι η αγάπη καθώς και να βρούμε το κομμάτι  της ΑΓΑΠΗΣ από το παζλ των οδών της χώρας της 
β) Να βρούμε ένα από τα αγαπημένα της βιβλία που μιλούν για την αγάπη και 
γ) να φτιάξουμε το μεγάλο «βιβλιοαγαπόδεντρο» της τάξης μας σημείωση: στο μήνυμα της,  αναφέρει ότι, στην πατρίδα της την Αγαποχώρα, υπήρχε το βιβλιοαγαπόδεντρο, όπου εκεί, πήγαινε μαζί με τους αγαπημένους της φίλους, την Ελπίδα, την Φιλία, τον Αγάπιο και  τη Σεβαστή, και σκαρφάλωναν στα κλαδιά του , "έκοβαν" από κει  τα βιβλία που ήθελαν να διαβάσουν και απολάμβαναν φανταστικά ταξίδια με τα «βιβλιοπλάνα» (δηλαδη, τα βιβλία, όπου τους ταξίδευαν σε μέρη μαγικά!) Ένα βιβλιοαγαπόδεντρο στη τάξη μας θα την έκανε να νιώσει σαν να ήταν στην πατρίδα της!! Και αν μπορούσε να μοιραστεί και το διάβασμα μαζί μας……. ακόμα καλύτερα!
Ψάχνοντας στην τάξη βρήκαμε την ιστορία του Μάϊκ του Φασολάκη. Τη διαβάσαμε και συζητήσαμε τα στοιχεία από το χαρακτήρα της Αγάπης. Ακολούθησε καταιγισμός ιδεών 
σχετικά με τον ορισμό της αγάπης. 





Στη συνέχεια τα παιδιά ρωτήθηκαν ποιοι νομίζουν ότι είναι οι εχθροί της αγάπης. Ανέφεραν, την κακία, το μίσος, τη φασαρία, τις φωνές, τον πόλεμο, τον εγωισμό, τα εχθρικά χέρια, και τον «ασεβασμό»! (νέος όρος!!) Δραματοποιήσαμε την «εκδίωξη» της αγάπης από την καρδιά μας , όταν «δρουν» οι εχθροί της στην καθημερινή μας συμπεριφορά 





Συμφωνήσαμε ότι η καρδιά μας είναι καλό να είναι σαν το κήπο της Αγάπης, της ηρωίδας από το βιβλίο της Μαρί Κυριακού «Μάϊκ ο Φασολάκης». Και αν ο κήπος της αγάπης ήταν η τάξη μας, πως θα ήταν; Ώρα να τον φανταστούμε και να τον αποτυπώσουμε! Κάθε παιδί ζωγράφισε τον εαυτό του και τον τοποθέτησε στην αφίσα με τον κήπο της αγάπης της Σούπερ  Αγαπο-ομάδας! 



Ετσι, κοντά στην «Πολύχρωμη ιστορία της Ειρήνης , κοντά στο λουλούδι της Φιλίας, έχουμε και τον κήπο της αγάπης 



Η μέρα τελείωσε με ένα «δώρο» της Ειρήνης για την τάξη μας! 
Μας είχε φτιάξει έναν νέο χάρτινο «κάτοικο» της Γραμματούπολης, τον Αχτένιστο Αχαϊρευτο! Ένα γραμματο-ανθρωπάκι από χαρτί, όπου στη βαλίτσα του έχει πράγματα που αρχίζουν από «Α». 
Ζητήθηκε από τα παιδιά να φτιάξουν με τη σειρά τους σε χαρτί διάφορους συγγενείς του Αχτένιστου Αχαϊρευτου, δηλαδή να φτιάξουν τα αλφα-γραμματοανθρωπάκια!









Άντε να μαζευόμαστε πολλοί "αγαπάνθρωποι" μήπως φτιάξουμε έναν μεγαλύτερο κήπο αγάπης και που ξέρεις , ίσως και έναν καλύτερο κόσμο…….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.