24 Νοεμβρίου 2015

Ειρήνη Ειρήνη είσαι εδώ; Ποιόν δρόμο θα διαβώ για να 'ρθω να σε βρω στην Αγαποχώρα για να μπω; Οδός ειλικρίνειας





Ένας δρόμος μεγάλος στην Αγαποχώρα, όπως μάθαμε από την Ειρήνη σε νέο της μήνυμα είναι η ΟΔΟΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ.  


Η σημερινή μας δοκιμασία ήταν η εξής: έπρεπε να βρούμε στη τάξη μας τρία βιβλία, όπου οι ήρωες τους έλεγαν ψέματα. Μετά από έρευνα στη βιβλιοθήκη εντοπίσαμε τα βιβλία «Ο ψεύτης βοσκός» (Αίσωπος), ο Πινόκιο και το βιβλίο « Ο Βασιλιάς, το ψέμα και η αλήθεια» .

Διαβάσαμε το μύθο του Αισώπου και το τελευταίο βιβλίο , αφού η ιστορία του Πινόκιο είναι γνωστή στα παιδιά και αποφασίσαμε να δραματοποιήσουμε, μετά από τη νοηματική επεξεργασία και  σχετική συζήτηση τη τρίτη ιστορία.

Αρχικά ρωτήθηκαν τα παιδιά, να σκεφτούν , να θυμηθούν και να πουν ένα ψέμα τρομερό που έχουν πει και ένιωσαν άσχημα, όταν κάποιος το αντιλήφθηκε. Πως ένιωσαν για αυτό;, Τι θα έκαναν διαφορετικά αν μπορούσαν να γυρίσουν το χρόνο πίσω;;

Καλέσαμε και τον Πινόκιο (είναι η κούκλα της τάξης μας από την αρχή της χρονιάς), και του πήραμε συνέντευξη, για τα παθήματα του , για τα συναισθήματα του και τη γνώση που απέκτησε στο τέλος του παραμυθιού του!!

Δραματοποιήσαμε τέλος το «Βασιλιά το ψέμα και την αλήθεια» και φτιάξαμε την οδό ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ σε μια γωνιά της τάξης, πάνω από τη γωνιά του Λυνοπροβληματιξ—εκεί όπου με ειλικρίνεια θα λύνονται τα προβλήματά μας!- Εκεί, τοποθετήσαμε «επόπτη» αλήθειας και ψεύδους τον Πινόκιο!



Ο δρόμος αυτός της Αγαποχώρας έχει τις δυσκολίες του! Καλή μας δύναμη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.