28 Νοεμβρίου 2015

"Αρχιτέκτονες της Αγαποχώρας"- Πως την φανταζόμαστε αλήθεια;





Όλες τις μέρες που συζητάμε για την πατρίδα της Ειρήνης, (την οποία φιλοξενούμε στη τάξη), η Ειρήνη μας βοηθά με τα μηνύματα της να μάθουμε της οδούς της χώρας της. Έτσι,έχουμε μέχρι στιγμής  μάθει ότι στην Αγαποχώρα υπάρχει η οδός ΣΕΒΑΣΜΟΥ, η οδός ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, η οδός ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ, η οδός ΑΓΑΠΗΣ (και προσεχώς θα μάθουμε και άλλες!) Με βάση αυτές τις πληροφορίες και τις εμπειρίες μας από τις δοκιμασίες της Ειρήνης που ζήσαμε αυτές τις μέρες στη τάξη, ζητήθηκε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν την Αγαποχώρα,έτσι όπως τη φαντάζονται. 






Η εργασία μας δεν έχει ολοκληρωθεί!  Τις επόμενες μέρες θα προσθέσουμε και νέα στοιχεία στο χάρτη και τη μακέτα μας! Έχουμε ακόμα πολλές δουλειές! 
Είναι σε εκκρεμότητα ακόμα δύο «αποστολές» από προηγούμενες δοκιμασίες της Ειρήνης:  η κατασκευή του «Βιβλιογαπόδεντρου» της τάξης μας (όπου θα είναι το έναυσμα για τη λειτουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης  της τάξη μας) και η κατασκευή των προσωπικών μας  «ψεματοφάγων» , όπως μας είχε ζητήσει η Ειρήνη όταν «περνούσαμε» την οδό ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ. Οι προσωπικοί ψεματοφάγοι θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από τα ψέματα μας! Κάθε ψέμα που παραδεχόμαστε ότι το έχουμε πει, θα το ζωγραφίζουμε σε χαρτί και θα ταϊζουμε με αυτό τον ψεματοφάγο μας!!  Ελπίζω να μη φτάσουμε στο σημείο να τους κάνουμε υπερτροφικούς!!  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.